Även denna dag fick ett litet annorlunda möte som avslutning på dagen Räddningstjänsten blev dagens oväntade möte… Dom hade fått larm om en avelstjur som låg i en kanal o inte kunde komma upp. Så dom ringde Emma för att dom behövde ha någon med djurvana med sig. Så hon ringde mig o Emma va närmast o först på plats.

Jag o Joakim höll på o bygga fålla på Rössberga o hade bara några grindar kvar men de blev tjur räddning istället. Så vi kasta oss iväg. Dock fastna vår maskin halvvägs ner i sumpen men som tur va hade räddningstjänsten en bandvagn som tog sig fram. Man har ju varit med o lyft en hel del djur ur kanaler. Men detta va första gången ihop med räddningstjänsten. O va mycket bra grejer dom hade! Trevliga o duktiga var dom med! Av någon anledning blev det mitt jobb att få lyft anordningen på tjuren… Så efter lite roping från både mig o Emma o några omtag så fick vi upp tjuren på land.

Dock va de nog nästan så att vi var tvungna att förflytta honom nästan en kilometer innan han va på mark som gick att komma åt med en vanlig maskin. Bäst av allt var att jag fick nya kläder av brandmännen efter mitt lilla bad i kanalen. För jäkla vad kall jag var efter att höstbadat i typ 20 minuter. Så i morgon ska jag ta Robin o Kevin o åka o lämna tillbaka mina lånekläder på brand stationen.

O den trevligaste brand mannen utbrast mitt under jobbet

– Jäklar vilken kvinna vi har med oss! De är något helt annat än vad jag har hemma!

– Ja visst är hon bäst! Blev mitt svar! För grym är hon 🙂

/ Tommy