Förra söndagen den 2 september var jag och tävlade på Backamo på bondensdag där Bohus ropers har sin tävling för andra året i rad. Det hela var en bra genomförd och trevlig tävling. Vi hade trevlig och roligt och min roping flöt på ganska bra.

Allt är frid och fröjd tills på min födelsedag på kvällen då Anita från Bohus ropers ringer. Hon har fått i uppdrag utav bohus ropers ordförande att ringa till mig och berätta att min tid inte stämmer då dom klockat den på video och kommit fram till att tiden inte är som dom på tävlingen sa 7,1 utan istället är den 8,1. Detta hade ju fortfarande varit ett sverige rekord faktiskt. Men jag vill inte gå med på detta då jag tycker att det är fel att enbart jag ska bedömas på film! Genom att prata med dom som varit aktiva i sporten längst har jag förstått att detta inte hänt någon sedan 70-talet och fram till den 4 september 2012.

Det hela är väldigt oklart och jag försöker få svar på frågor men kan just inte få några. Enligt Anita fanns det den digitala tid tagningen plus två manuella. Anita har inte så många svar att ge så jag ber om att få telefonnumret till mannen som bett henne ringa, ordförande i bohus ropers.

Han har heller inga svar att ge när jag frågar varför min repa inte gäller så svarar han att han inte vet!!!! Här någonstans ligger det en katt begraven. Han har alltså beordrat en kvinna att ringa och berätta att min tid ska ändras! O när jag frågar varför så vet han inte!!! Känns ju som jag blivit dömd utan rättegång här! Men han står vid detta tillfälle fast vid att det är 8,1 som gäller. Han ska kolla upp varför och återkomma.

Han återkommer och har nu ändrats sig till att det inte ens fanns någon tid alls!!!??? Då börjar man ju bara undra vid vilket tillfälle dom ljög för mig?

För dom kan väll inte på riktigt mena att Bohus styrelse ringer mig för att ändra en tid utan att veta varför? Eller vilken tid fanns egentligen? 7,1 eller 8,1 eller ingen alls. Bohus ropers ordförande blir mycket upprörd då jag kallar honom lögnare vid detta samtal. Jag använde lite fler ord men dom hör inte hit även om jag inte ångrar dom. Hur som så känns det ju som att vid något av dessa tillfällen var det inte sanningen som talade. Tyvärr har ju jag ingen aning om vilket som var sanningen och kommer förmodligen aldrig att få. Och tyvärr har dom ju förbrukat sitt förtroende så även om dom bestämde sig för att berätta hur det egentligen var så vet jag inte om man skulle tro på det efter alla vändor….

Jag har full förstålelse för att saker går fel och jag är förmodligen den person som gjort flest om repor i Sverige då tid tagning krånglat, dummys gått sönder mm. Men jag har aldrig blivit bortdömd två dagar efter tävling och ingen annan i Sverige heller för den delen. Så detta är något helt nytt för sporten!

Som sagt har jag full försståellse för att saker kan gå fel! Men man löser det på plats! Det är inte tiden i sig som är grejen den kunde lika gärna varit på 17 sekunder utan det hela är sättet dom behandlar mig. Dom ändrar en tid utan att kunna berätta varför! Dom svarar varken mig Emma eller någon annan heller för den delen på frågor. Länkar här till rättelsen som gått ut på facebook och undrar varför inte Bohus roper svarar någon på frågorna. Jag håller med om att det var en bra tävling fram till den 4 september efter det är detta vad jag kommer att minnas utav tävlingen tyvärr……..

Passa gärna på att läsa rättelsen som Bohus ropers lagt ut på facebook med. http://www.facebook.com/groups/171589036270090/

Som sagt under mina 16 år som tävlings roper har jag aldrig blivit sämre behandlad!!!!

/En lite fundersam Tommy