Som sagt har vi varit på vårt första föräldramöte idag. Jag gillar verkligen dagiset våra barn går på! Dom är ute mycket och hittar på en himla massa. Robin kommer hem och berättar vad man ska göra om det börjar brinna och vart man ska ringa! Han får koll på siffror och bokstäver. Sådant som hans far aldrig lagt så stor vikt vid. Men visst tycker jag det är bra att han kan! Men framför allt gillar jag att dom är så mycket ute och går och leker!

Men alla är vi inte lika! En överviktig tant är väldigt bekymrad över att barnen är ute då dom kan vara sjuka och då blir dom ju sämre. Jag tänker för mig själv att sjuka barn borde va hemma! Men denna tant lyckas diskutera detta i en halvtimme tror jag. Hade jag varit lärare hade nog svaret blivit. Ett litet svinn får man räkna med dom svaga dör…

En annan tycker att vi får för lite information om vad barnen gör, den överviktiga tanten håller med och vi har två som lyckas ta en halvtimme till av mötet för att diskutera detta!

Vi får veta vilka aktiviteter barnen haft, vad dom ätit om det hänt något utöver det vanliga varje gång vi hämtar dom. På det enda sätt detta skulle kunna bli bättre är väl om dom föräldrar som känner så fick en video film på sitt barn från att det kom till dagis och tills det går hem och allt som hänt där emellan. Frågan är ju dock om dom egentligen skulle orka titta?

Ja så var det ju detta med hemsidan. På förskolans hemsida finns det kort på eleverna som rullar förbi i ett bildspel. Detta uppdateras hela tiden så det blir nya bilder. Det börjar med att förälder frågar om man får ta dessa bilder? Lite senare är samma förälder förfärad över att vem som helst kan ta dessa bilder!

Så nu efter mitt första föräldra möte så är jag grymt imponerad över personalen som inte bara klarar av alla barn utan alla föräldrar också!

Fast min slutgiltiga tanke är att dessa föräldrar borde försatts med avelsförbud!!! Troligen tänker dom dock likadant om mig!