Bidrag nr 31

Hej Tommy, mitt namn är Lina, jag är 23 år och här kommer en liten berättelse som blir min motivering till tävlingen!

Året var 2004, jag sitter i den stekheta sandbanken och blickar ut över tävlingsbanan.
Det är den första hästtävling som High Chaparral anordnar, en tävling i Westernridning.
Jag som är en riktigt inbiten hästtjej har inte en susning om vad det är jag ska få uppleva.
Vid den här tidpunkten vet jag inget om Westernridning!

Tävlingen börjar och jag inser att detta kommer bli en fantastisk dag med alla cowboys och cowgirls.
En stund in i tävlingarna så sätter det igång med tidsgrenarna. Jag läser i häftet att grenen som jag ska få se
kallas Dummy Roping.

WOW!!! Helt plötsligt ser jag en kille på en häst, han svingar sitt lasso några gånger innan han går in med sin häst i startboxen
Han backar upp hästen mot staketet bakom, koncentrationen tar man inte miste på, killen nickar till med huvudet och innan
man hinner blinka har han sprängt ut i full galopp, svingat sitt lasso, fått en träff, hoppar av sin häst och springer fram till “kalven”
som han dunkar till en gång och tiden stannar!

Jag är helt tagen……va vad det som hände, de va så grymt osv osv. Just i denna stund bestämmer jag mig för att det där är något jag bara
ska lära mig att göra! Tommy Arvidsson, de namnet tänker jag lägga på minnet! Så nu sitter jag här framför datorn fem år senare och läser om din tävling på hemsidan!!!! Det är ju inte sant tänker jag!!

Har en morganhäst, ett sto som är 2 år och sju mån och snart dags för inridning. Ett kanonläge för mig att få hjälp med inridningen och ett utlåtande av sveriges mesta ropingryttare! Jag har bara tränat en gång för Per larsson med min förra häst, det är de närmaste westernridning jag kommit! Då jag även vill satsa på roping
om min häst passar för det, så är detta en perfekt chans för oss! Du är en förebild för mig och jag har sett att hårt arbete, talang och mycket passion kan ta en dit man vill! Skulle jag nu få chansen att vinna denna tävling så känner jag mig ett steg närmare mitt mål 😉

Mvh Lina