Ja den dagen var i dag. Årets sista ko jobb var ju i dag. O det var där allt började gå fel. O allt är den här kalla JÄVLA vinterns fel. Ja det är ju inte utan att man undrar vad vi gjort för ont som måste utstå denna hemska årstid. Det börjar med att jag lite snabbt ska vattna i hagarna innan vi ska sticka i väg. Kranen frusen fast den inte ska kunna frysa. Varmluftspistol och vi får i gång det men lite extra tid tog det ju. På gång med andra ord. Sadel och utrustning plockas fram. Koppla transporten nästa. Då är själva kopplingen på transporten frusen så den går inte på. Mer varmluftspistol och detta är också löst. Äntligen på väg då. Jag först med min transport och Linnea efter. Fast hon kör fast längsvägen. Telefon kontakt fram och tillbaks men hon kommer loss. Kör lite fel gör hon med men hon kommer lagom till start.

Så kallt var det att jag valde att lämna lassot i bilen. Detta misstag blir mitt nyårslöfte att aldrig göra om. Jag själva jobbet krånglar lite det med. Två kalvar som inte vill vara med alls. Den sista av dom två blir till att fånga utan lasso så gör jag om Slims grimskaft lite hastigt och lustigt till ett lasso. Så helt plötsligt har jag en ganska stor kalv fast i grimskaftet. slår dally men den sista änden sitter fast i grimman. Detta fungera ganska bra men djurkärran är rätt långt bort så jag tänker att jag nog borde lägga ner kalven för att göra det hela lite enklare för Slim om inte annat. Hans första lite större djur han fångat. Men det går ju inte bara att sitta av när jag släpper dallyn så sitter ju kalven fast i hans huvud. Så jag ber Linnea hoppa av sin häst och upp på min. Tror hon nästan blev lite nervös här. Men hon är tuff o gjorde precis vad jag sa. Nu ska jag ju då lägga i kull en kalv som väger lite mer än tre gånger så mycket som mig. Låt säga att det tar en stund men till slut så ligger jag överst. Strax där efter kommer djurtransporten. o vi kan lasta.

Sen ska vi hem vad kan gå fel då? Jo jag kör fast. O min icke förståelse för döda ting gör att jag plågar min bil till den milda grad att kopplingen smäller. Ja så kändes det. Kan ni fatta att ett fordon som är gjort för att kunna gå 200 km i timmen inte fixar lite snö… Som jag hatar bilar!!!!! Mer jobb igen då. Linnea kör hem sin häst kommer tillbaks o hämtar min. Patrik får komma tillbaks med traktorn o dra mig upp på vägen igen…..

Ja så fick jag ta mig hem utan koppling. O då tänkte jag att den andra bilen står ju på verkstad så det är väl lika bra att åka med min kopplingslösa bil till Falköping o nyårshandla i dag då. Så det blev en spännade bilfärd med.

Som sagt kan något gå fel så gör det!

/ Tommy.