När bilen stanna i Tenhult så gick mitt första samtal till en hästhandlare från trakten. Han var dock på trav o kunde inte hjälpa till.

Men det fick mig att tänka på en situation jag hamna i med just denna hästhandlare. Hädan efter kallar vi hon Kalle. Vilket givetvis inte är hans riktiga namn. Hur som skickade han en häst på inridning till mig sommaren 2003. Sen blev det några stycken jag red in av honom. Han var nöjd o glad varje gång. Så det kändes som att vi hade en fungerande relation. Men så efter några år ringde en tjej som hade köpt just den första hästen utav Kalle. Hon hade sedan ramlat av den och ringde nu o var arg på mig för att när hon hade pratat med Kalle hade han sagt att det var för att jag gjort ett dåligt inridningsjobb.

Sen gick det ungefär en vecka sen ringde Kalle mig och ville ha hjälp med en bockande häst. Jag tog då upp detta o sa att jag hört att han var missnöjd med jobben jag gjort åt honom.

Han förklarade då för mig att så var det inte alls. Utan han hade skylt på mig för att enkelt ta sig ur situationen, sen hade han förväntat sig att jag skulle skylla på honom tillbaks. Så av detta lär vi oss att aldrig lita på hästhandlare….

/Tommy.