För ett tag sedan så fick jag åka till Slöinge veterinär klinik för att lasta en häst som inte ville åka hem. Jobbet gick väldigt bra, och jag och ägarinnan lade upp en plan för den fortsatta lastträningen hemma hos dom utanför Borås.

Hur som så på vårat andra pass så lastade vi och åkte med hästen. Jag ringde Ann-Louise Rotting och frågade om vi fick låna deras gårdsplan. Vilket hon svarade ja på utan att ens veta varför. Väl där så lastade vi av och på igen så att dom bara precis han ut och hälsa innan vi var på väg igen. Jag har ännu inte fått fakturan för gårdsplanshyran men det var inte mer än två minuter så det borde inte bli så dyrt.

Nu till saken då. Hästen fick verkligen panik i transporten när det svängde och var krokiga vägar men när det gick rakt fram gick det bra. Så jag sa till min kund att om du vill skulle du kunna ta ett borelia prov. Hästar som har åkt bra hela sitt liv och helt plötsligt får sådana här grejer för sig i transporten kan ofta ha något sådant. Tredje gången jag kom till detta ställe hade dom tagit provet och hon hade ilisiias. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte skillnaden på Ilischjas och borelia, kanske gör någon av ni bloggläsare det. Då får ni väldigt gärna upplysa mig… Hur som så hade veterinären frågat hur i hela världen hon kommit på att hon ville ta ett prov. Hon berättade då historien och han hade sagt, det är en väldigt bra kille.

Dessutom så misstänker han att dom vandrande hältorna på hästen också beror på denna ilichias. Man kan nästan tycka att det är lite konstigt att dessa prover inte tas mer rutinmässigt!

/ Tommy.