Ibland gör man mindre smarta saker! Jag har gjort en sådann i dag. Ja som ni vet är jag ju lite hoppsugen just nu! Så nu får alla hästar jobba med bommar om dom så behöver eller inte! Ne inte riktigt men iallafall dom som kan behöva får det.

Hur som så satt jag på en häst i dag och travade över bommar lite hit och dit! Detta är en väldigt atletisk och smidig häst men som haft lite bekymmer med att han bockat. Hur som så sitter jag där och rider och tänker att va kul det skulle vara att bara hoppa ett litet hinder med honom, men här tar förnuftet vid och säger till Tommy att inte göra det denna lite känsliga häst behöver nog löshoppas innan jag ska börja med något sådannt… Men ju mer jag rider ju störe blir suget. Så innan jag vet ordet av siktar jag på ett litet kryss.

Tänk om jag hade lyssnat på mig själv tidigare! Ja för han tvekar och jag driver på, han hoppar förtidigt och krach landar rätt i hindret var på han säger I want no more of this shit!!! Och bockar där i från med bomar flygandes åt höger och vänster. Bock har han varit rätt bra på i sitt tidigare liv och det är nog som att cykla med det, kunskapen fans kvar! Jag blev kvar i sadeln men jag börjar nog bli gammal för jag har ont i nacken och ryggen. Och lite allmänt slut i dom flesta muskler!

Ja och nu är ni några stycken kunder som sitter och tänker varför var han så klantig då ni tror att det var eran häst jag satt på! Men jag kan lugna er med att det var våran egen! En kille som vi haft ett tag och han har fungerat riktigt bra det sista när inte hans husse ser till att han landar mitt i hinder!

Vi fick förtsätta att vänja honom vi bomar och det hela slutade bra! Men ett är säkert han ska få löshoppa innan jag gör om detta med att hoppa med honom!

Jag kan ju inget om hoppning men jag inbillar mig att denna häst borde kunna bli hyfsad på att just hoppa!

/ Tommy.