Här nedan kan ni se ett mail jag fick härrom dagen, där dom undrar vart man får kasta lasso? Jag har bytt ut alla namn i mailet så att ingen ska känna sig utpekad men tänkte bara ta upp lassokastning lite grann!

Hej Tommy!

Fungerar om man får träna lasso ute på fotbolls gräsmatta eller förbjudet?

Jag vet inte så mycket om lag i Sverige vad man får använde lasso.

Jag har köpte lasso till min pojkvän Thomas .. Men hans bror
Nisse..Nisse har två westernhästarna.Han sagt att du är kompis till Nisse och
hans mamma.Men jag vet inte om det stämmer?

Thomas vill gärna lära sig lasso. .

Jag behöv lite mer infomnation vad lag i Sverige vad man får göra och vad
förbjudet göra det med lasso.

Jag menar tex lasso fånga människor förbjudet vet jag. Men hur bli med
fotbollsgräsmatte eller var får man tränare lära lasso?

Hälsningar från Josefin L.

För det första så tror jag inte att det finns något förbud mot att kasta lasso på människor så länge människorna i fråga är med på det! Har diskuterat detta med några vänner och dom hoppas för min skull att inget sådant förbud finns, dom säger att i såfall ligger jag risigt till!!smiley Däremot får man inte enligt svensk lag snara djur som det heter.

Men att kasta lasso på en fotbollsplan är definitivt inte olagligt på någotvis… Såvida fotbollsklubben i fråga inte misstycker! Jag har faktist gjort en uppvisning jämte en fotbollsplan för snart 13 år sedan. Men har man en egen trädgård eller ridbanna eller någonstanns hemma man kan träna så är det ju helt klart att föredra enligt min mening!

Tornementum hade faktist en förfrågan om att släppa match bollen på en landskamp i höstas, skulle det jobbet blivit av så var jag förfrågad att göra det! Nu blev det tyvärr inte av! Hade varit hur häftigt som helst att komma in med häst och lämna matchbollen! Det var av någon anledning Fifa som satte stopp för det hela.

Men det bästa tipset jag kan ge är att ta kontakt med någon eller några som håller på med roping eran närhet så ni kommer in på det och får hjälp från början! Det är mycket lättare att lära sig rätt från början istället för att träna bort dom olater man lägger sig till med i efterhand!

Så vitt jag vet så tränas det från Skåne, Gotland, Småland Öster och VästerGötland till Dalarna och Värmland. Och vill ni komma i kontakt med någon utav dessa som tränar så är det bara att skicka ett mail eller slå en signal!

/ Tommy.