Praktikanter är toppen! Om dom är bra vill säga men våran nuvarande praktikant Anna är duktig! Tid sparar man när man får hästar hämtade borstade och utsläppta igen! Fast jag har nog haft fler dåliga praktikanter än dom flesta! En gång hade vi en fyrkantig praktikant som var lika bred som hon var hög utan att vara tjock för den skull!

Hon var helt bedrövlig dom dagar jag var hemma så var hon bara lite lat! Men om jag var iväg på jobb o hon var hemma med Emma, då vägrade hon gå ur sängen! Ja en dag gick hon inte upp förr än 12,30 då jag inte var hemma utan hade åkt tidigt!

I dag har jag tagit tag i träningshästarnas fobier! Ja just nu har jag tre hästar som tycker det är jobbigt med olika saker. Den första tycker allt på höger sida har varit lite läskigt! Men vi har kommit så pass långt att han accepterar det i rund corallen och på ridbanan men jag visste med mig att han skulle försöka bli av med mig när vi tog galopp i höger volt ute på ängen! Men i dag var dagen då vi skulle jobba igenom detta, och efter att han försökt att kasta sig undan och ta några bocksprång så kunde vi snart galoppera i bägge varv även ute!

Dom andra två hade samma fobi nämligen skänklarna! Dom tycker det är jobbigt då saker kommer åt dom på sidorna! Så jag satt upp i rund corallen och lät mina ben i takt komma åt dom hela tiden volt efter volt i alla gångarter. Dom tröttnade rätt snart på att vara rädda för detta! Rätt häftigt är det egentligen med djur precis som med människor att när vi gjort och kommit över något som vi tycker är riktigt jobbigt och läskigt, så är dom precis som vi ganska nöjda med sin prestation!

/ Tommy.