Rider du med? Ja det är en fråga jag ofta ställer tillsambos / Pojkvänner när jag är hemma hos kunder för att göra något jobb! Ja ibland liksom ser man på dom när dom står och tittar att intreset finns där, fast man ser ofta också att hästvanan inte riktigt fins. Men för att ha något att prata med dom om så ställer jag ofta denna frågan! Jag har ju liksom inte så mycket gemensamt med vanliga killar, inget bil intresse, kan i bästa fall se vad det är för märke på deras bil men sen är det stopp.

Tillbaks till frågan då! Rider du också, frågar jag då? Här kan man få två svar. Nej jag är slav/ Pass upp! Eller så lyder svaret så här. Ja! Jag kan rida. Jag tycker det låter så roligt! Precis som jag kan cykla, jag lärde mig det förra veckan!

Men kunna cykla eller rida är det samma sak? På sätt och vis så är det ju det. Kan man ta sig från A till B, så kan man ju cykla/rida. Fast vi lägger ju oftast mycket mer till för att på riktigt tänka att vi kan rida.

Rida på riktigt! Ja western ryttare tycker att det är just dom som gör det. Likadant med hopp och dresyrryttare. Jag är inte bättre jag! Fast då blir det i unghästsamanhang. Men det har hänt med både riktigt duktiga klassiska och western tränare / tävlingsryttare att jag stått där och tänkt att vad mycket bättre det skulle vara om dom bara lärde sig att rida unghästar! Detta med unghästar kan just vara något som många tränare och tävlingsryttare lägger alldeles för lite vikt på att göra bra! Antar att för deras del så är dom vana vid sina tävlingshästar och i mitt fall så är jag van vid unghästen eller dom hästar som lärt sig att kasta av sina ryttare! Jag har istället med mig dessa säkerhets åtgärder som jag ständigt gör min unghästsits och allt detta att brotas med när jag rider lektion och då står väll dom där och tänker likadant om mig!

Ja detta blir nog en obesvarad fråga om när man kan rida och inte!Blog Image

Här hjälpte Henrik mig att rida en träningshäst härrom dagen för att se vad den tyckte om andra ryttare än mig.

/ Tommy.