I går på RHAs extra årsmöte träffade jag en rätt rolig kille!!! Claes Helms!!!! Claes har varit lite utanför ropingvärlden efter en knäoperation, och förmodligen lite annat med!!!

Claes brukar ni se på de flesta tävlingar på sina två hästar Jojje och Mojje… Jag har skrivit om Jojje tidigare här på bloggen faktiskt. Det är hästen som jag hjälpte till med startboxträningen på, på villkoret att jag fick tävla honom på Hjo ko 2002…

Men Claes nu då! Han är rolig! För några år sedan var han ofta med och tränade roping i Kinna… På den tiden turades alla om med att ta med sig fika!!! Men Claes lyckades slippa detta på något vis… Istället dök han upp till en tredagars clinic med en ungersk jaktgryta som man börjar tilllaga tre dagar innan den ska serveras! Detta är lite typiskt Claes tror jag, gör han något så gör han det ordentligt!

Fast det bästa var första gången han skulle komma och träna i Kinna! Eftersom han inte visste vägen, så stannade han helt enkelt i närheten av Kinna och frågade efter närmaste ridhus! Han fick en vägbeskrivning och körde dit, men tyvärr var det inte rätt ridhus…. Det fanns fler i Kinnaområdet…

Claes är nog helt enkelt lite mindre bekymrad över saker än andra människor och så löser han problemet när det väl dyker upp!!! Till exempel när man står vid fel ridhus!

Till Claes nu då!!!! Vi hoppas på mer ungersk jaktgryta!!!!!! Vi har en tredagars clinic i månadsskiftet okt-nov!!!!!! Kanske dags att ta upp ropingen igen??!!!smileyBlog Image

/ Tommy