Jag överlevde kvalet, men mer var det inte…

I stoppingen är jag vidare med alla tre hästarna, i ropingen är jag vidare med Bam Bam och Ellaine men kastade tyvärr bort mig med Bosse. Hästarna gick riktigt bra, så mina missar var helt och hållet mitt fel. Det var egentligen bara en repa som hästen inte var med mig, så missarna var helt och hållet mitt fel. Men idag gällde det ju bara att träffa och komma vidare. Och det grämer mig lite att Bosse inte är med i roping-finalen, då han hade passat mig riktigt bra.

Ropingen idag var inte särskilt bra. Det är bara Peter Israelsson och jag som är vidare till final i båda klasserna. Det har varit mycket gnäll på att det gick för fort. Men… det är här jag tycker Cowboy Up! Det gick som en ganska fort springande kalv idag och jag tycker att det här är roping vi bör kunna hantera.

Jämfört levande djur så kan man nog säga att kalven idag tog i ca 95% av sin kapacitet. Genomsnittsdjuret i levande roping tar väl i ca 70-80%, och så finns det ju de som tar i betydligt mindre. Så här är vi svenska ropers ganska bortskämda, då vi alltid kan bestämma hastigheten. Hade det varit levande djur, så hade vi alla fått olika repor.

Peter och jag hade som fördel att vi åker på mycket tävlingar och har mött den här typen av roping tidigare, tex i Karlstad. Det är här jag tycker att det amerikanska uttrycket “Cowboy up” kommer in i bilden… åk hem och träna, ta i och gör det bättre nästa gång.

Själv fick jag minst tre saker jag verkligen måste åka hem och träna på! Hel kalv, fokus på kval, armbåge… och det är det tävling går ut på. Det är en avstämning på om man har tränat rätt eller fel och på vad man ska åka hem och träna på.

Så idag gäller Cowboy Up för alla, men jag kommer i alla fall i morgon att göra allt för att göra det bättre än idag!!!! Nu återstår bara uppladdningen inför morgondagens final, och jag hoppas verkligen kunna rapportera att vi gjorde bra i från oss! Men självklart börjar vi morgondagen med en förmiddagsblogg… där vi rapporterar om stämningen i SM-lägret.

/ Tommy