Idag började jag arbeta med en häst vi har som heter Lilleman. Det är en stackare som alltid kommit i sista hand. Han är en häst som Emma fick för tre år sedan. Sedan hade vi inte riktigt tid med honom, vilket innebar att han bara fick gå i sin hage. För ett år sedan bestämde vi oss för att sälja honom, vilket vi också gjorde. Det hela verkade till en början väldigt bra, men sen så gick tyvärr något fel. De ringde och ville sälja tillbaka honom i våras och nu är han här igen.

Nu är det nog så att jag denna gången får se till att lägga lite tid på honom. Efter att ha hämtat hem honom från ett bete idag, så fick han alltså göra sitt första arbetspass. Det hela gick väldigt bra. Han fick idag jobba med att ge efter för tygeltryck (höger och vänster), först genom inbindning sedan genom tömkörning.

Jag tänkte att vi skulle följa den här hästen lite här på bloggen. Han gjorde allt väldigt bra idag fram till dess att han skulle rygga. Vid ryggningen blev han väldigt arg för det hade han ingen som helst lust med. Efter en stunds diskussioner, ryggade han tre gånger och därmed var dagens arbetspass slut. I morgon jobbar vi vidare…

Lilleman på dagens arbetspass, fler bilder kommer under kvällen.

Det börjar närma sig slutspurten för en del av inridningshästarna nu. Detta innebär att det kommer att åka hem lite hästar de närmaste dagarna och efter det ska jag ha lite semester, så nya kommer först vecka 33.

Nu ska jag strax ut och gå igenom kobetet lite nogrannare, eftersom tjuren inte har synts till idag…

/ Tommy