När det kommer till djur är jag nog känd för att ha ganska bra tålamod, när det gäller döda ting är det tvärtom… och jag är nog ingen teknisk begåvning direkt heller…

För ett tag sedan fungerade inte TVn… TV-apparater nuförtiden är ju kopplade till en digalbox som i sin tur är kopplad till antennen och så finns ju där en DVD och en VHS också – det blir alldeles för mycket sladdar för mig! Hur som, TVn fungerade inte och jag mindes när jag installerade den att jag fick söka efter kanalerna med digitalboxen, så jag gjorde det några gånger, utan resultat. Det står fortfarande “ingen signal” i rutan, så jag blir lite lätt irriterad och bestämmer mig för att vi inte ska ha den här jävla skit TVn mer!! Emma hindrar mig dock från att kasta ut skiten. Jag går ut och gör något annat och plötsligt kommer det ljud från TVn och Emma säger att antennsladden inte var i! När digitalboxen kom, då var vi utan TV i tre eller fyra månader, bara för jag tyckte det var alldeles för jobbigt att lära mig en ny apparat… som sagt… jag har inget jättebehov av TVn direkt.

Innan Robin föddes köpte vi en bilbarnstol på babyproffsen och eftersom man får med sig den hem i en stor kartong, ställer man den förstås i ett rum som man inte använder, så får den stå där tills den behövs… I detta fallet behövdes den ju när det var dags att hämta hem Emma och Robin från BB. Jag packar upp den ur kartongen och konstaterar att den fortfarande ser rätt bra ut, så jag sätter ihop över- och underdel. Sen måste jag dock ta isär de för att kunna installera den i bilen. Här dyker problemet upp… det går inte på den här jävla engångsbarnstolen, den är färdiganvänd!!! Efter en stunds försök ringer jag upp babyproffsen i Falköping och säger som det är, att jag har köpt en engångsbilbarnstol men istället vill ha en som fungerar!!! Det slutar med att jag tvingar de att ha öppet en extra dag den 22/12 så jag ska hinna dit så de får titta på den… jag var nog ganska dryg i telefonen! Väl på plats på Babyproffsen får jag ett trevligt bemötande och på mindre än två sekunder har hon förvandlat min engångsbilbarnstol till ett miljövänligare alternativ som kan återanvändas. Det visade sig att den visst gick att använda, bara man visste vad man gjorde… Såna här historier om mig och saker som människan uppfunnit finns det nog hur många som helst av, det är helt enkelt inte min grej.

Jag blir irriterad om jag måste byta en glödlampa i en bil… Det är en himla tur att det finns människor som är bra på olika saker, jag ska nog hålla mig till hästar.

Det bästa jag vet är lite udda uppdrag… som igår med att fånga kor eller kanske fånga en häst som aldrig haft grimma eller göra förstagångsuppsittning på en kamel eller något liknande!

Jag tycker inte om när arbetet blir för enformigt utan gillar att lasta mina saker för att åka iväg på något där jag inte riktigt vet vad jag kan förvänta mig!

/ Tommy