Äntligen är Louise tillbaka, så nu kan det bli mycket gjort igen!!! Hon har varit på dansbandsfestival (visst låter det spännande?!?!) Dessutom påstår hon att det var bra…

Ropingdomare är något vi inte har så gott om i Sverige. I år har vi haft tre olika domare på de tävlingar jag varit på – Leif Norberg, Charlie Blomqvist & Staffan Ljunggren. Ropingdomare brukar vanligtvis få rätt mycket skit, men jag tycker att alla dessa domare har dömt rättvist i år.

Alla gör ju fel… det viktiga är att sträva efter att bli bättre. Jag vet att det har varit någon regelmiss, med att kast har godkänts efter slutkonan osv, men så länge det är lika för alla spelar det ju inte så stor roll. Jag tror domare gör fel i alla sporter, de kan inte se allt.

Det är nog precis som med oss ropers… får vi inte till fler tävlingar, så har även våra domare alldeles för lite tävlingar att träna på! Därför behöver våra ropingdomare också fler tävlingar.

Jag tycker att Staffan Ljunggren ska ha lite extra beröm, då väldigt få domare som dömmer de övriga klasserna också dömmer ropingen. Men det har Staffan inga bekymmer med! Tur att det finns gamla ropers som numera är domare…smiley

Blog Image

Leif Norberg som ropingdomare.

Jag har själv provat på att vara ropingdomare på några mindre tävlingar, så jag vet att det inte är någon lätt uppgift. Jag tror dock att domare måste våga stoppa upp en klass för att titta i regelboken eller samråda med någon när de är osäkra över hur de ska dömma, då skulle det nog bli mindre felaktiga domslut!

Nu har vi även lagt in en dummy tying repa med mig från SQHAs Nationals 2006. Gå in på ropingsidan om ni vill se filmen!

/ Tommy